MacBook - ultimat för dig som inte har råd med andra versioner!



Apples Mac-datorer har på senare år växt upp och nästan blivit ett måste för allmänheten. Priserna har hur som helst skrämt upp vissa kunder men faktum är att en MacBook ger dig en hög kvalité samtidigt som den inte lämnar alltför stora hål i plånboken.


MacBook Pro och MacBook Air i all ära. Men för oss unga personer som inte har råd med dessa ännu vassare Mac-datorer utgör den vanliga hederliga MacBooken ett fullgott alternativ.

Med sin snygga enkla och funktionella design, som numera blivit ett signum för Apple och Mac-serien, lyser MacBooken redan där som en stjärna jämfört med andra datorer.

Med sitt välutvecklade opertativsystem blir MacBooken väldigt enkel att använda. Jag skulle till och med vilja påstå att den blir betydligt enklare att använda än en PC. Bara på en dag eller två kommer du att lära dig mycket av hur en MacBook fungerar och genom att samla de programikoner du vill visa ner på ditt dock får du en stor yta på ditt skrivbord där du kan lägga mappar, dokument eller andra saker du vill ska ligga fritt för att du enkelt ska kunna hitta dem.

Ytterligare ett bra skäl till att välja en MacBook framför en PC är att MacBooken levereras förinstallerad och allt du behöver göra är att starta den, välja lite personliga inställningar, till exempel datorns namn och så vidare. Sen är det bara att köra på. En PC känns på många sätt krånligare. MacBooken levereras också med fullständiga återställningsskivor av såväl de förinstallerade programmen som operativsystemet.

iLife

En MacBook innehåller också ett par program som ingår i iLife-serien. Dessa program är:

Apple GarageBand - ett program där du kan lära dig spela ett instrument eller göra egen musik i form av färdigproducerade loopar. Ett bra musikproduktionsprogram för nybörjaren.
Apple iPhoto - ett program där du kan redigera dina egna foto och du kan även göra födelsedagskort och liknande. Ett bra alternativ för dig som inte har råd med riktigt profesionella program i samma genre, till exempel Adobe Photoshop.
Apple iWeb - ett program som hjälper dig publicera dina egna webbsidor.
Apple iDVD - ett program där du kan göra dina egna DVD:er.
Apple iMovie - programmet för dig som vill göra dina egna filmer med klipp du själv eller någon annan filmat. Även detta är ett program som är ett bra alternativ till lite dyrare program så som Adobe Premier Pro.

Ett ämne som har kommit upp väldigt ofta när man pratat generellt om Mac-datorer är att alla program inte finns till just dessa dator och visst, det är sant! Men faktum är att fler och fler spel och andra program även börjar göras till Mac då företag förmodligen inser att det finns en marknad av Mac-användare som bara växer och efterfrågan av deras program i en Mac-version bara ökar. Till och med program som Microsoft Word, Excel och Powerpoint finns i en Mac-utgåva.

Ett extra plus för Apple och Mac-datorerna är att du om du vill ha en ny skoldator kan avända ditt CSN-kort och få upp till 1000 kr rabatt på ditt köp. Det kan du även med vissa, men absolut inte alla, PC-tillverkare.

Sammanfattningsvis kan man säga att MacBooken är ett mycket prisvärt och bra alternativ om du inte har råd till en av de dyrare varianterna.

Visst, en MacBook kostar fortfarande en del pengar men det är definitivt värt det då en MacBook är en riktigt bra bärbar dator med lång livslängd och bra prestanda.

Vill du ha en pålitlig och prisvärd laptop för skolarbetet, jobbet eller av andra anledningar?

Köp en MacBook!



Källa: Joddler



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
Till bloggens startsida